NL   /   EN

Advocaten / Hidde Koenraad

Per 1 september 2017 heeft Hidde Koenraad zich als partner bij Boekx aangesloten. Hidde is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, in het bijzonder op het gebied van merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, kwekersrecht en domeinnaamgeschillen. Hidde treedt op voor zowel grote internationale als voor kleinere ondernemingen in diverse sectoren, waaronder FMCG, automotive, fashion, life sciences en horticultuur.

Hidde wordt internationaal erkend als een gerenommeerde IE-advocaat, waaronder door The International Who’s Who of Trademark Lawyers (2016) en door World Trademark Review 1000 (2017), die hem aanbevelen als: “a down-to-earth litigator with a solid understanding of the (case) law at national and EU levels. He provides clear, fast, to-the-point advice based on his unique knowledge of clients’ industries and profound understanding of trademark law”. Hidde geniet ook erkenning in de internationale advocatengids Legal 500 EMEA; hij werd in die gids recentelijk door zijn cliënten omschreven als: "knowledgeable", "responsive", "extremely nice" en “profoundly knowledgeable”.

Verder is Hidde een van de weinige advocaten in Europa die zich specialiseert in het (Europese) kwekersrecht. Hidde werd in Chambers Europe vermeld voor zijn expertise op dit gebied.

Hidde studeerde aan de Universiteit Utrecht en houdt zich sinds het begin van zijn carrière in 2001 dagelijks bezig met het intellectuele eigendomsrecht. Voordat Hidde zich als partner verbond aan Boekx was hij werkzaam bij onder meer de internationale kantoren DLA Piper en Simmons & Simmons. Bij laatstgenoemd kantoor gaf hij als partner leiding aan (onder meer) de merkenrechtelijke proces- en registratiepraktijk.

Hidde is actief lid van International Trademark Association (Enforcement Committee), Vereniging Intellectuele Eigendom (als co-auteur van diverse AIPPI papers), BMM (lid van de wetgevingscommissie) en de Vereniging voor Auteursrecht. Hij is een vaste auteur op het weblog MARQUES Class 99 Design Law en is lid van de kernredactie van de website IE-Forum.nl

Publicaties

/ 4 september 2017

Hidde Koenraad stapt over naar Boekx Advocaten

Amsterdam, 1 september 2017 – Hidde Koenraad (42) is per 1 september als partner toegetreden tot Boekx, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, media en privacy. Hidde is afkomstig van het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons, waar hij in 2013 partner werd.

Lees meer...