NL   /   EN

Advocaten / Hidde Koenraad

Per 1 september 2017 heeft Hidde Koenraad zich als partner bij Boekx aangesloten. Hidde is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, in het bijzonder op het gebied van merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, kwekersrecht en domeinnaamgeschillen. Hidde treedt op voor zowel grote internationale als voor kleinere ondernemingen in diverse sectoren, waaronder FMCG, automotive, fashion, life sciences en horticultuur.

Hidde wordt internationaal erkend als een gerenommeerde IE-advocaat, waaronder door de Chambers Global Guide (2018) waarin zijn cliënten hem waarderen als "a good business partner who is excellent - determined and concise". Verder staat Hidde vermeld in World Trademark Review 1000 (2018), die hem aanbeveelt als: “A steady-handed trademark litigator with a profound understanding of national and European case law [...] The to-the-point adviser always goes the extra mile and is available to clients at any time”. Hidde geniet ook erkenning in de internationale advocatengids Legal 500 EMEA (2017); in die gids wordt hij door zijn cliënten omschreven als “profoundly knowledgeable”.

Verder is Hidde een van de weinige advocaten in Europa die zich specialiseert in het (Europese) kwekersrecht. Hidde werd in Chambers Europe vermeld voor zijn expertise op dit gebied.

Hidde studeerde aan de Universiteit Utrecht en houdt zich sinds het begin van zijn carrière in 2001 dagelijks bezig met het intellectuele eigendomsrecht. Voordat Hidde zich als partner verbond aan Boekx was hij werkzaam bij onder meer de internationale kantoren DLA Piper en Simmons & Simmons. Bij laatstgenoemd kantoor gaf hij als partner leiding aan (onder meer) de merkenrechtelijke proces- en registratiepraktijk.

Hidde is actief lid van International Trademark Association (Enforcement Committee), Vereniging Intellectuele Eigendom (als co-auteur van diverse AIPPI papers), BMM (lid van de wetgevingscommissie) en de Vereniging voor Auteursrecht. Hij is een vaste auteur op het weblog MARQUES Class 99 Design Law en is lid van de kernredactie van de website IE-Forum.nl

Publicaties

/ 4 september 2017

Hidde Koenraad stapt over naar Boekx Advocaten

Amsterdam, 1 september 2017 – Hidde Koenraad (42) is per 1 september als partner toegetreden tot Boekx, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, media en privacy. Hidde is afkomstig van het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons, waar hij in 2013 partner werd.

Lees meer...