NL   /   EN

Team / Marc de Boer

Marc de Boer (1964) is in 1990 begonnen als advocaat in Amsterdam en heeft Boekx Advocaten samen met Matthijs Kaaks in 2005 opgericht.

Marc is een zeer ervaren media- en IE advocaat en al vele jaren de vaste juridische adviseur van een groot aantal vooraanstaande bedrijven en personen in de media- en entertainmentwereld. Hij mag onder meer een aantal grote en succesvolle televisieproducenten tot zijn vaste klantenkring rekenen.

Hij is een vertrouwde adviseur op het gebied van onder meer mediarecht (uitingsvrijheid), intellectueel eigendom (auteursrecht en merkenrecht), portretrecht, reclame en sponsoring, en ondernemingsrecht voor de creatieve sector.

Marc is lid van de VIEPA, de specialisatievereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten voor IE procesrechtadvocaten, de Vereniging voor Auteursrecht, de Vereniging voor Media- en Communicatierecht, de Vereniging voor Reclamerecht en de Vereniging voor Sport en Recht.

Marc is tevens rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Noord-Holland (Alkmaar).

Publicaties

media / 1 september 2017

Hidde Koenraad stapt over naar Boekx Advocaten

Amsterdam, 1 september 2017 – Hidde Koenraad (42) is per 1 september als partner toegetreden tot Boekx, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, media en privacy. Hidde is afkomstig van het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons, waar hij in 2013 partner werd.

Lees meer...